Hongaarse champignons (6 personen) |
Ingrediënten: 500 gr champignons 80 gr boter zout peper 400 gr gerookte ham in hele kleine blokjes 2 dl melk 4 el bloem 2 eierdooiers paprikapoeder 100 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze: Vet een ovenschaal in met 20 gr boter. Leg de champignons erin en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de melk in een pannetje. Smelt 40 gr boter in een andere pan en roer de bloem erdoor. Dit mengsel mag niet bruin worden! Blus dit mengsel af met de hete melk en laat de saus al roerend indikken. Roer eerst de ham en dan de eierdooiers erdoor en strooi er dan zoveel parikapoeder overheen totdat hij mooi roze kleurt. Schep de vulling in de paddestoelen, strooi de kaas erover en besprenkel de champignons met de (gesmolten) overgebleven boter. Bak ze in 15 minuten goed bruin in een voorverwarmde oven van 225 graden. |